Barcelona serà la seu de l’OpenOffice.org Conference d’enguany

Els membres de la comunitat que desenvolupa el paquet ofimàtic OpenOffice.org han decidit fer l’OpenOffice.org Conference 2007 a Barcelona. Amb dos-cents noranta-set vots a favor de Barcelona la candidatura de l’equip català ha passat per davant dels dos-cents vint-i-quatre de la proposa de Dehradun (Índia) i els vuitanta-dos de Pequín. Encara no s’han confirmat del tot les dates, però probablement es farà del 19 al 21 de setembre a la Universitat de Barcelona.

Entre les raons per les quals s’ha preferit Barcelona perquè sigui la seu d’aquesta conferència internacional, hi ha la proximitat amb els aeroports del PratGirona i Reus, que tenen línies de vols barats; el clima; el menjar; la presència d’un equip de desenvolupament consolidat; l’existència de més de cent empreses locals que treballen amb programari lliure; i la vida cultural i nocturna de la ciutat. Podeu trobar més informació sobre la conferència al bloc que s’ha creat per a l’ocasió i que redacta Jesús Corrius, cap d’enginyeria de Softcatalà i responsable de l’equip català d’OpenOffice.org.

L’OpenOffice.org és un paquet ofimàtic de programari lliure apte per a WindowsMacOS i Linux que ha assolit un ampli ressò i conté, un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, diverses eines per a la creació i edició de presentacionsdibuixos vectorials, gràfics i fórmules, i diverses utilitats de conversió de fitxers. Es tracta d’una eina eficaç i gratuïta que desenvolupen voluntaris de tot el món i que és capaç de substituir d’altres paquets de programari que no són lliures ni gratuïts, com és el cas de l’Office de Microsoft. I a més hi ha una versió en català.

Origen: https://ca.wikinews.org/wiki/Barcelona_ser%C3%A0_la_seu_de_l%27OpenOffice.org_Conference_d%27enguany